ZAGREBAČKI ORKESTAR ZET-a na audijenciji kod pape Franje, održao koncert u Rimu

ZAGREBAČKI ORKESTAR ZET-a

Zagrebački orkestar ZET-a prisustvovao je audijenciji kod Svetog Oca Pape Franje i održao koncertni klasične glazbe u Papinskom hrvatskom zavodu svetog Jeronima u Rimu.

 U svojoj obljetničkoj godini, u kojoj slavi punih 95 godina postojanja i neprekidnog djelovanja, u vječnom gradu Rimu, prisustvovao je audijenciji kod Svetog Oca Pape Franje 28.09.2022. kada mu je dugogodišnja članica Predsjedništva i voditeljica projekata orkestra Jelena Horvatinec, mag.ing.agr. zajedno sa suradnicima Danijelom Modrićem i Milivojem Levanićem, promotorima orkestra Mihailom i Mirjanom Mateljanom i svlč. Anđelkom Katanecom uručila fotografiju orkestra s posvetom, monografiju ZET-a povodom 130 godina postojanja ZET-a d.o.o. te album Serbus!, a što se je arhiviralo u Vatikanskom (papinskom) muzeju.

30.09.2022. u Papinskom hrvatskom zavodu svetog Jeronima u Rimu Orkestar je još jednim koncertnim nastupom u nizu obilježio velikih 95 godina postojanja i neprekidnog djelovanja, a koje je bilo ukomponirano u obilježavanje blagdana sv. Jeronima te ujedno i dana Papinskog hrvatskog zavoda svetog Jeronima u Rimu. Glazbeno je uveličao Svečano misno slavlje i nakon misnog slavlja održao koncert klasične glazbe. Koncertu je nazoćio rektor Papinskog hrvatskog zavoda svetog Jeronima don Đurin sa 30-tak ostalih rektora, svećenika i redovnika, mons. Błachowiak - savjetnik nuncijature na službi u Sekciji za odnose s državama i međunarodnim organizacijama u Državnom Tajništvu Svete Stolice, gđa Zupičić - diplomantica Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici, gosp. Žontar - veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Svtoj Stolici.


Također, protokolarno su održani sastanci i druženja s mons. Błachowiak - savjetnikom nuncijature na službi u Sekciji za odnose s državama i međunarodnim organizacijama u Državnom Tajništvu Svete Stolice, s diplomanticom Pri Svetoj Stolici gđa. Župičić, s rektorom Papinskog hrvatskog zavoda don Đurinom i s upraviteljem Domus Croata gosp. Martinovićem.

Treba istaknuti kako je ovo prekrasno predstavljanje Zagreba i Republike Hrvatske izvan granica Lijepe Naše otvorilo brojne prilike za jačanje i unapređenje međunarodne kulturne suradnje, a što je jedan od glavnih ciljeva Zagrebačkog orkestra ZET-a.

Voditelj projekta: Jelena Horvatinec, mag.ing.agr.



Podijeli ovu stranicu

VRH